archive post

Nominatie voor VIP Flevoland

Vernieuwend initiatief, dat past Bureau Maris wel! Vandaar dat we in 2020 gehoor hebben gegeven aan de oproep van de provincie Flevoland. Dat deden we met ons planconcept ‘Pioniers Panorama’.

‘Pioniers Panorama’ is één van de drie genomineerde plannen en daarmee in de race voor het beste initiatief. De genomineerde initiatieven worden uitgewerkt in een 3D presentatie. Op donderdag 15 april 2021 zal de VIP Flevoland voor het eerst worden uitgereikt aan het initiatief dat het meest bijdraagt aan de waarde en kwaliteit van het landschap en de identiteit van Flevoland.

Lees hier meer over onze inzending

lees verder...

Kerstkaart

Het jaar 2020 zullen we niet snel vergeten. Het was enerverend, uitdagend, het bracht nieuwe perspectieven en vroeg veel flexibiliteit.

lees verder...

Visie Fietsstructuur Urk

Duurzaam denken en doen betekent soms dat een op het oog kleinschalige vraag leidt tot veranderingen op structuurniveau. Dit deed zich voor bij één van onze projecten op Urk.

lees verder...

Moederbestek 2.0

In samenwerking met BouwCirculair en Ton van Beek heeft Bureau Maris gewerkt aan het Moederbestek 2.0.

lees verder...

Henslare, Putten

‘Het beste moment om een boom te planten is 10 jaar geleden. Het op één na beste moment is nu.’ - Confucius

lees verder...

Corona in een Levende Stad

Een levend organisme gedraagt zich naar de wetten van de natuur, of het nou een virus, een mens of een stad betreft. Welke mechanismen treden in werking als je de stad als levend organisme beschouwt en er heerst corona?

lees verder...

Kom jij stage lopen?

Doe je de studie Tuin- en landschapsinrichting (VHL), specialisatie Landscape design of Landscape engineering (HAS) of studeer je Stedenbouw en ben je op zoek naar een stageplek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

lees verder...

Lente in onze kantoortuin

Een kijkje in onze kantoortuin ‘Het Drieluik’! Wat kan er in korte tijd veel veranderen…
Ook bij Bureau Maris werken we sinds drie weken grotendeels vanuit huis. Dat gaat goed, maar we missen uiteraard de gewoonste zaken als met elkaar op kantoor te zijn. En ook onze ontmoetingen met opdrachtgevers natuurlijk.

lees verder...

De Havenkade, Dronten

In Dronten startte deze maand de bouw van De Havenkade. Een nieuwe woonlocatie, gelegen tussen centrum en station en omgeven door het water van de Lage Vaart. De Havenkade is het eerste eiland van het Hanzekwartier dat gerealiseerd wordt op een voormalig industrieterrein.

lees verder...

Welkom Femke en Elsemiek, afstudeerders VHL

Eerder deze maand zijn Femke Hendriksen en Elsemiek van de Kamp gestart met hun afstudeerproject binnen ons bureau, waar zij tot de zomervakantie aan zullen werken. Binnen het project ‘De Citadel’ in Zeewolde sluiten de afstudeerders aan bij een team dat werkt aan een bijzondere woonlocatie.

lees verder...

Vacature: Nieuwsgierige technieker

Wij zoeken een nieuwsgierige technieker met een brede belangstelling en scherpe blik

Vanachter je PC reis je van plek naar plek om de mooiste woonlocaties te tekenen en versteende plekken groener te maken. Of het nou om nieuwe natuur- en recreatiegebieden gaat of om een bedrijventerrein, jij weet elk ontwerp van schets naar aanbesteding te brengen. Zie je het al voor je?

lees verder...